Diederik Klomberg

Diederik Klomberg (Oisterwijk 1963) finished his education in graphic art in 1989 at the Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch and master degree at Jan van Eyck Academie in Maastricht in 1990.

The past twenty-five years Diederik Klomberg has gained a strong reputation for site-specific works in which the illusional nature of 2- and 3-dimensions is represented, and has been taken to its limitations. In Klomberg’s environments the visitor is both spectator and an actor challenged to recreate a deconstructed reality.

 

Works have been shown at Museum Boymans van Beuningen 2016, de Ketelfactory 2018

 

 

Diederik Klomberg (Oisterwijk 1963) Studeerde af in 1989 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch aan de afdeling Grafische kunst en deed de masteropleiding aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in 1990. De afgelopen 25 jaar werd hij vooral bekend met site-specific installaties waarin het illusoire karakter in 2 en 3 dimensies tot de uiterste grenzen wordt onderzocht. In Klomberg’s omgevingskunstwerken is de bezoeker zowel beschouwer als acteur en wordt uitgedaagd een gedeconstrueerde werkelijkheid te herschikken.

 

Afgelopen jaren is zijn werk te zien geweest in o.a. Museum Boymans van Beuningen 2016, en de Ketelfactory 2018

Cyclus

 

Laura