Margi Geerlinks is een verhalenverteller en verbinder. Met grote gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid maakt en organiseert zij (beeld)verhalen en tentoonstellingen.
Bekijk hier een selectie projecten:


Uit het leven van Mika Vesovic van de Graaf Florisstraat (2013-2016)

Een buitententoonstelling in de Week tegen de Eenzaamheid 30 september t/m 7 oktober 2021 – in samenwerking met het Archief Rotterdam

De fotoserie van Mika Vesovic laat het verhaal zien van gelukszoeker Mika Vesovic die in de jaren 60 naar Rotterdam kwam. Een portret van eenzaamheid, van het leven in de stad van een oudere eenzame vrouw uit Montenegro.


Boom concerten

Violiste Annabelle Ferdinand bracht fotografe Margi Geerlinks een vioolconcert toen ze met corona 3 weken in quarantaine op haar slaapkamer zat. “Dit mooie en dierbare moment van troost koester ik het meest tijdens mijn corona ziekbed.” Muziek gaf me de omarming die ik nodig had.

Het beeld van Annabelle in onze voortuin inspireerde ons beiden voor deze samenwerking. Samen kijken naar mogelijkheden om binnen de corona maatregelen beeld en muziek te maken.

Bomen spreken tot de verbeelding: door hun hoogte of vanwege de ouderdom die ze kunnen bereiken. Oude parken weerspiegelen de rijkdom van natuur- en cultuurhistorische waarden en bieden middenin de stad een vertrouwde oase die mensen al vele jaren met plezier bezoeken.

Naarmate bomen ouder worden, voelen mensen zich meer betrokken bij bomen. Door hun hoge leeftijd en standvastigheid zijn het ultieme getuigen van de stad. Omgekeerd koesteren bewoners een oneindig aantal herinneringen bij bomen in de stad. Bomen kunnen veel langer dan een mensenleven mee, en dat biedt de mens een bijzonder vertrouwd perspectief in een hectische, veranderende wereld. Bomen betekenen voor veel mensen daarom emotie en zelfs geborgenheid.


Ma*

*Hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd kwam van Joke Borst.
10 november t/m 3 maart 2019 – Stedelijk Museum Schiedam


Diverse projecten – Galerie 158

Vanuit haar galerie in Schiedam organiseert Margi doorlopend tentoonstellingen en projecten. Ook hier weet zij een breed publiek te bereiken met projecten die haar aan het hart gaan. Zo organiseerde zij oa. een kunstveiling voor de oorlog in Oekraïne en voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Hiermee werd respectievelijk €37.890 en €7.915 opgehaald en kwam zij – mede door haar netwerk en enthousiasme – in lokale en landelijke media.